Fabrizio Sana

* 28. marec 1983   † 3. január 2011

Fabrizio Sana, pre priateľov Bicio, sa narodil vo Veľkom týždni roku 1983, presnejšie 28. marca. Žil v Cannobiu pri jazere Maggiore a od malička pestoval dôležité hodnoty ako úctu, šťastie, altruizmus, mier a v neposlednom rade aj vieru.

Zaľúbený do Ježiša bojoval za to, aby všetci mladí ľudia a deti, ktorí navštevujú oratórium, spoznali a zakúsili Božiu lásku.

Grafický dizajnér v spoločnosti vo Verbanii mal veľa vášní, ako napríklad horolezectvo, fotografovanie, lyžovanie, futbal, gitaru a v neposlednom rade evanjelizáciu, a to aj vďaka skúsenosti s aktivitou Svetlo vo tme, ktorá je zameraná na mladých ľudí, ktorí „sa vzdialili“.

Bol zasnúbený s Francescou, no niekoľko mesiacov pred svadbou mu diagnostikovali vážny nádor kostí, ktorý ho prinútil podstúpiť ťažkú operáciu chrbtice. To viedlo k prežitiu posledných chvíľ života v nemocniciach, na rádioterapii, chemoterapii, na invalidnom vozíku a nakoniec na posteli.

29. mája 2010 na svojom facebookovom profile píše:

“Poďme  mladí, ohlasujme to najfantastickejšie stretnutie nášho života … Ježiš je nažive a všetkých vás milujeeeee!!! A očakáva vás, môžem vás ubezpečiť !!!”

Zomrel 3. januára 2011 vo veku 28 rokov.

Jeho sestra Alessandra si naňho spomína takto:

„Fabrizio bol naozaj výnimočný. Mal veľa záujmov a do každého z nich sa vkladal celým telom aj dušou. Mal nekonečne veľa priateľov s rôznymi názormi na život. Viedol s nimi absurdné diskusie, ale mal ich všetkých veľmi rád. A to všetko preto, lebo v ňom, viac ako čokoľvek iné, bola túžba ísť a rozprávať všetkým o Bohu, ktorého stretol a ktorého sa naučil milovať jedinečným a mimoriadnym spôsobom. Deti a mladí, s ktorými pracoval si ho nesmierne vážili. Bol katechétom, animátorom, gitaristom, ale predovšetkým bol kresťanom, ktorý chcel všetkým povedať, že je krásne žiť vieru.“

 

Modlitba:

Pane, ďakujeme ti za spoločnú cestu s Fabriziom, vášnivým strážcom a skutočným svedkom Ježišovej lásky. Daj, nech sa Ti aj my dokážeme s odvahou zveriť a nech máme silu nasledovať Ťa každý deň a v každej situácii. Modlíme sa za všetkých mladých ľudí, ktorí Ti ešte neotvorili dvere svojich sŕdc, Ježišu. Naplň ich svojím Duchom, pretože si to Ty, koho hľadajú, keď snívajú o šťastí.

Zdroje:

http://viveredavverobicio.it/
https://www.facebook.com/fabriziobiciosana

ĎALŠIE PRÍBEHY: